Ja na doswie Magog na niejedno, kilka ciosow i bylem lekko ranny. Ale nie ma cos sie nakrecac bo gram odkrywca mentalistaMagog pisze: W koncu ktos ma takie same spostrzezenia . Jeszcze co do PK, to Shulz moze powiedziec jak poszedl sparing miedzy ogrem na niejedno a halflingiem na doswie
Balans, exp i inne cuda
Re: Balans, exp i inne cuda
Odkrywcy, było mowione wiele razy ze spec to tylko mnoznik, nie liczac tych specow kombinatorskich
Inaczej sie pewnie sprawa ma przy nie wytrenowanym na max specu Tego nie mozna byc pewnym, ale cos mi sie widzi ze jes czyms obciazony. A spec GP to max uma, wiec bez obciazenia tylko mnoznik slabszy od innych specow.
Re down:
A żeby była harmonia dajmy też wszystkim możliwość wyłączenia wszystkich/wybranych umiejętności jeśli tego zapragną!
Inaczej sie pewnie sprawa ma przy nie wytrenowanym na max specu Tego nie mozna byc pewnym, ale cos mi sie widzi ze jes czyms obciazony. A spec GP to max uma, wiec bez obciazenia tylko mnoznik slabszy od innych specow.
Re down:
A żeby była harmonia dajmy też wszystkim możliwość wyłączenia wszystkich/wybranych umiejętności jeśli tego zapragną!
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011 18:12 przez Pier, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyglada na to ze jak zazwyczaj dla tych co maja ten spec to nic specjalnego, dla tych co nie maja cos wyjatkowego, wiec moze po prostu dac go wszystkim - osoby z zawodem niech maja mozliwosc wylaczenia wlasnego speca calkowicie albo przelaczenia na spec ajotowy, ktory bedzie sprawdzal czy aktualny um broni jest wyzszy niz dostepny w zawodzie autojoinowym i jesli tak to przy wyliczaniu obrazen bral pod uwage ten poziom autojoinowy. Trzeba by pewnie pomyslec o jakims zabezpieczeniu zeby ludzie nie przelaczali tego co chwila np. ktos tam walczy z bronia to wylaczam spec straznika i uzywam ajotowego, walcze w pierwszej linii to wylaczam doskok itp.
[OT] Vladimir: fajna stopka. W Nuln Cie nie biją?
She dealt her pretty words like Blades —
How glittering they shone —
And every One unbared a Nerve
Or wantoned with a Bone —
Emily Dickinson 479
How glittering they shone —
And every One unbared a Nerve
Or wantoned with a Bone —
Emily Dickinson 479
Uj faktycznie po mojemu to parę sztyli w plecach
hem:P
już mi uprzejmie donieśli!
już mi uprzejmie donieśli!
W wiesciach 83 jest napisane:
Czy ktos wie czy duze jest to ograniczenie? I ile konkretnie czasu trwa? Kilka tygodni czasu liczego offline oczywiscie?Czyli podsumowujac dla starych postaci nie zmienia sie praktycznie nic,
nowe nie musza robic zadan, jednak maja przez kilka tygodni pewne
ograniczenie do zdobywania doswiadczenia z walki.
Ograniczenie zostalo usuniete. Wprowadzane przez nie zamieszanie i niezrozumienie przez graczy byly nieproporcjonalnie duze w stosunku do potencjalnych pozytywnych efektow.
Czyli dla jasnosci:
- postac zaczyna gre z pewna poczatkowa iloscia doswiadczenia
- w wyniku smierci traci 1/3 doswiadczenia powyzej tej poczatkowej ilosci
- w okolicach poziomu zwiedzil caly swiat ilosc zdobywanego doswiadczenia zaczyna byc ograniczana
I taki bardzo prosty system bedzie utrzymywany, poki nie wprowadzimy jakichs rozwiazan zapewniajacych bardziej dlugookresowy rozwoj.
Czyli dla jasnosci:
- postac zaczyna gre z pewna poczatkowa iloscia doswiadczenia
- w wyniku smierci traci 1/3 doswiadczenia powyzej tej poczatkowej ilosci
- w okolicach poziomu zwiedzil caly swiat ilosc zdobywanego doswiadczenia zaczyna byc ograniczana
I taki bardzo prosty system bedzie utrzymywany, poki nie wprowadzimy jakichs rozwiazan zapewniajacych bardziej dlugookresowy rozwoj.
Krótko i konkretnie - wielkie dzięki Rafgart za wyjaśnienie.
Dzieki za odpowiedz, jeszcze jedno dosyc naiwne pytanko:
Pula doswiadczenia ktorego nie mozna stracic to tylko ta niewielka ilosc doswiadczenia startowego?
Czy to oznacza, ze juz w ogole nie ma podzialu na doswiadczenie zadaniowe i bojowe i jest po prostu jedno doswiadczenie, ktore jest tracone przy smierci?- doswiadczenie zadaniowe zostalo przeniesione do bojowego
Pula doswiadczenia ktorego nie mozna stracic to tylko ta niewielka ilosc doswiadczenia startowego?