Mudlet 3.* - skrypty + mapper

Forum techniczne Arkadii.
Rayv
Posty: 25
Rejestracja: 13 paź 2017 17:19
Lokalizacja: Wro

Re: Mudlet 3.* - skrypty + mapper

Postautor: Rayv » 16 maja 2018 22:10

Działa, dzięki!
Za to przestało działać wyświetlanie statów na dole.
Załączniki
Screenshot_2.png
Screenshot_2.png (57.01 KiB) Przejrzano 682 razy

Awatar użytkownika
Adremen
Posty: 223
Rejestracja: 31 gru 2009 11:13

Re: Mudlet 3.* - skrypty + mapper

Postautor: Adremen » 17 maja 2018 02:43

Rayv pisze:Działa, dzięki!
Za to przestało działać wyświetlanie statów na dole.


Zrestartowales mudleta?
Sprobuj tez tego. Po zalogowaniu na postac odczekaj az wszystko sie zaladuje (~7-10 sekund) i zrob /ui_restart

Daj znac czy cokolwiek z powyzszego pomoglo.

Rayv
Posty: 25
Rejestracja: 13 paź 2017 17:19
Lokalizacja: Wro

Re: Mudlet 3.* - skrypty + mapper

Postautor: Rayv » 17 maja 2018 20:18

Nie pomogło. Jak jest enable GMCP zaznaczone to te staty działają.

Awatar użytkownika
Adremen
Posty: 223
Rejestracja: 31 gru 2009 11:13

Re: Mudlet 3.* - skrypty + mapper

Postautor: Adremen » 19 maja 2018 17:53

Rayv pisze:Nie pomogło. Jak jest enable GMCP zaznaczone to te staty działają.


Nie rozumiem. Wlaczasz mudleta, staty nie dzialaja, wlaczasz GMCP zaczynaja dzialac? Zapisujesz profil wychodzac z Mudleta? Jesli nie to sprobuj zapisac przed wylaczeniem.

Crer
Posty: 95
Rejestracja: 03 sty 2015 09:09

Re: Mudlet 3.* - skrypty + mapper

Postautor: Crer » 20 maja 2018 09:49

Adremenie,

Nie dziala klawisz F1 gdy wrog wchodzi na lokacje. Jak to naprawic?

Moze takze ktos inny ma pomysl albo juz to zrobil? Dziekuje za pomoc!

I jeszcze jedno pytanie - czy da sie zrobic by licznik postepow nie liczyl minimalnych? Czyli nieznaczne byly by 1/15?

Awatar użytkownika
Adremen
Posty: 223
Rejestracja: 31 gru 2009 11:13

Re: Mudlet 3.* - skrypty + mapper

Postautor: Adremen » 20 maja 2018 17:43

Crer pisze:Adremenie,

Nie dziala klawisz F1 gdy wrog wchodzi na lokacje. Jak to naprawic?

Moze takze ktos inny ma pomysl albo juz to zrobil? Dziekuje za pomoc!

I jeszcze jedno pytanie - czy da sie zrobic by licznik postepow nie liczyl minimalnych? Czyli nieznaczne byly by 1/15?


W aktualizacji, ktora zrobie dzisiaj jest to juz naprawione.
Licznik bez minimalnych z tego co wiem jest na githubie, wiec czeka w kolejce.

Awatar użytkownika
Werbat
Posty: 1304
Rejestracja: 12 lut 2009 21:25
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Re: Mudlet 3.* - skrypty + mapper

Postautor: Werbat » 23 maja 2018 11:34

Crer pisze:Tworzycie dwa aliasy:
Pierwszy:
Pattern: ^1 (.*)$
Celzbinda = matches[2]

Drugi alias:
Pattern: ^1$
send("zabij " .. Celzbinda .. ";ob " .. Celzbinda)


A, to ja nie załapałem, że to ma działać z parametrem lub bez. Da się nadal w jednym, ale spoko.
I taka rada: send("komenda a; komenda b") to tak meh. sendAll("komenda a", "komenda b") do tego służy.
I aim to misbehave.
Systematycznie dążę do wyrugowania hejtu z arsenału swoich środków wyrazu.

Awatar użytkownika
Adremen
Posty: 223
Rejestracja: 31 gru 2009 11:13

Re: Mudlet 3.* - skrypty + mapper

Postautor: Adremen » 23 maja 2018 23:54

Mozna wykonac nieduza aktualizacje do 3.9a poprzez /aktualizuj_skrypty
Naprawia ona bind F1. Wieksza 3.10 niebawem.

Urgon
Posty: 39
Rejestracja: 22 lut 2017 12:24

Re: Mudlet 3.* - skrypty + mapper

Postautor: Urgon » 28 maja 2018 13:13

Hej, plik txt mi się nie ładuje.. po wklepaniu komendy ładuj Urgon nie się nie dzieje. Wcześniej wszystko normalnie działało. Teraz instalowałem mudleta od nowa i nie wiem co jest nie tak.. używam Linuxa i jestem w tym zielony więc proszę o tłumaczenie jak z budowa cepa..

Awatar użytkownika
Strideo
Posty: 54
Rejestracja: 04 sie 2017 22:02

Re: Mudlet 3.* - skrypty + mapper

Postautor: Strideo » 28 maja 2018 15:29

Urgon pisze:Hej, plik txt mi się nie ładuje.. po wklepaniu komendy ładuj Urgon nie się nie dzieje. Wcześniej wszystko normalnie działało. Teraz instalowałem mudleta od nowa i nie wiem co jest nie tak.. używam Linuxa i jestem w tym zielony więc proszę o tłumaczenie jak z budowa cepa..



Czy problemem nie są znaki końca linii (UNIX/WINDOWS)? Miałem coś podobnego kiedyś.
Spróbuj wykonać w terminalu w katalogu z plikiem imie.txt polecenie "unix2dos imie.txt"
Może to pomoże :)


Powodzenia i daj znać jak poszło. Może się to przyda jeszcze komuś, jeśli rozwiąże Twój problem.

P.S. Pakiet wymagany to "dos2unix". DEB masz dostępny w standardowych repo, obojętnie co używasz, czy Synaptic, apt, czy jakiś inny user-friendly Ubuntu-like menadżer.
--- Strideo ---


Wróć do „Forum Techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości