Klient muda z mapą

Forum techniczne Arkadii.
Horenet
Posty: 6
Rejestracja: 13 sie 2013 14:56

Klient muda z mapą

Post autor: Horenet » 04 paź 2013 17:02

Witam od jakiegoś czasu gram w muda,ale bardzo mi przeszkadza że na moim kliencie muda nie ma auto-mappera (grywam na Mudlecie 2.0),Czy zna ktoś i mógłby mi podać stronę z takim klientem który posiada auto-mappera i jest podobny do mudleta lub łatwy obsłudze. jeśli tak to proszę o podanie nazwy i w miare możliwości stronę do pobrania.

Awatar użytkownika
Ilane
Posty: 358
Rejestracja: 11 mar 2010 19:15
Lokalizacja: Z krainy jednoroszcuf

Re: Klient muda z mapą

Post autor: Ilane » 04 paź 2013 17:05

Ja polecam Cmuda: http://forums.zuggsoft.com/index.php?p=cmud za $30 mamy spory kombajn do zabawy w mudy :)
She dealt her pretty words like Blades —
How glittering they shone —
And every One unbared a Nerve
Or wantoned with a Bone —
Emily Dickinson 479

Horenet
Posty: 6
Rejestracja: 13 sie 2013 14:56

Re: Klient muda z mapą

Post autor: Horenet » 04 paź 2013 17:06

A znasz może coś darmowego ??

Thornag
Posty: 115
Rejestracja: 22 sty 2013 12:52

Re: Klient muda z mapą

Post autor: Thornag » 04 paź 2013 18:19

Teretycznie mozna by chyba podpiac Mudleta do mojego mappera, tylko ktos kto zna Mudleta musialby napisac config.

Horenet
Posty: 6
Rejestracja: 13 sie 2013 14:56

Re: Klient muda z mapą

Post autor: Horenet » 04 paź 2013 19:49

Ja bym tego nie zrobił,niestety nie jestem tak obeznany w tym.A nie znasz jakiegoś klienta muda z mapperem ale by był za darmo jeśli tak to proszę podaj nazwe a jak masz stronę to też poprosze.
Jakiego masz wogóle klienta muda ??

Orror
Posty: 40
Rejestracja: 12 lut 2012 19:59

Re: Klient muda z mapą

Post autor: Orror » 04 paź 2013 19:56

http://tintin.sourceforge.net/
zajrzyj do tematu o tt++

Horenet
Posty: 6
Rejestracja: 13 sie 2013 14:56

Re: Klient muda z mapą

Post autor: Horenet » 04 paź 2013 20:52

Orror pisze:http://tintin.sourceforge.net/
zajrzyj do tematu o tt++
Fajny ten tin-tin ale nie mogę coś włączyć mapy a poradniki mi nic narazie nie pomogły, wiesz może jak to zrobić ??

Orror
Posty: 40
Rejestracja: 12 lut 2012 19:59

Re: Klient muda z mapą

Post autor: Orror » 05 paź 2013 09:56

http://tintin.sourceforge.net/manual/map.php - akapit czwarty
Jeśli masz Windowsa, to dostępne są 2 pierwsze metody wyświetlania mapy.
Polecam sposób nr 2, czyli komendy:

Kod: Zaznacz cały

#split 10 1
- podzielenie okna na 3 części (pierwsza liczba wskazuje ilość linii górnej części okna, które przypadną na mape, druga ilość linii, które oddzielą miejsce wpisywania komend od środkowej części okna)

Kod: Zaznacz cały

#map flag vtmap
- wyświetlanie mapera we wcześniej wspomnianej, górnej części okna

Następnie dajesz:

Kod: Zaznacz cały

#map create

Kod: Zaznacz cały

#map goto 1
Spróbuj teraz wykonać ruch komendami nawigacji w języku angielskim, czyli (n,s,w,e,sw,nw,ne,ns,u,d).

Warto też wydać komendę pomocy mapera:

Kod: Zaznacz cały

#help map
Przy okazji, zapraszam to tematu o TinTinie. :)

Brombur
Posty: 40
Rejestracja: 28 lut 2013 17:35

Re: Klient muda z mapą

Post autor: Brombur » 05 paź 2013 21:19

Mudlet 2.1 ma mapera. Niestety jestem na bakier z angielskim i nie umiem go skonfigurować.


Co więcej taki skonfigurowany mudlet jest w użyciu na warlock.mud i śmiga aż miło. Było by pięknie gdyby ktoś zrobił podobną konfigurację pod arkę. Klient jest darmowy.

Horenet
Posty: 6
Rejestracja: 13 sie 2013 14:56

Re: Klient muda z mapą

Post autor: Horenet » 05 paź 2013 21:25

Brombur pisze:Mudlet 2.1 ma mapera. Niestety jestem na bakier z angielskim i nie umiem go skonfigurować.
Mudlet 2.0 też ma,ale mi się wydaje że ten mapper poprostu nie działa :) (wiem bo mam mudleta 2.0).

ODPOWIEDZ