Mudlet - pytanie

Forum techniczne Arkadii.
Venir
Posty: 1
Rejestracja: 15 paź 2012 16:12

Mudlet - pytanie

Post autor: Venir » 15 paź 2012 16:14

Witam, jestem nowy w Arkadii, i zacząłem używać do gry programu Mudlet 2.0(test4). Chciałbym się dowiedzieć jak wprowadzić alias, żeby pobierało przesyłke o danym numerze, np. alias o nazwie pp = pp2 - pobierz przesylke 2

Augustin
Posty: 52
Rejestracja: 03 cze 2012 21:56

Re: Mudlet - pytanie

Post autor: Augustin » 15 paź 2012 22:58

Pattern: ^/pp (.)$

Code:
send("wybierz paczke " .. matches[2])

Jak nie chcesz echa to:

send("wybierz paczke " .. matches[2],false)


Czytaj manual tam fajne rzeczy "som"

/pp 1

Andacanvar
Posty: 30
Rejestracja: 16 paź 2012 18:38

Re: Mudlet - pytanie

Post autor: Andacanvar » 20 paź 2012 16:08

Podczepię się do tematu, jak skonfigurować mapper na mudlecie 2.0?

Augustin
Posty: 52
Rejestracja: 03 cze 2012 21:56

Re: Mudlet - pytanie

Post autor: Augustin » 21 paź 2012 22:44

Jest coś w początkowych ustawieniach generic mapper script, ale nie bardzo rozumiem to co tam jest napisane więc nie pomogę

Jest jakiś skrypt do przenoszenia mapy ze zmud'a do mudlett'a. Więc byle to skonfigurować reszta jakoś się przeniesie.



http://forums.mudlet.org/viewtopic.php?f=6&t=2274

Drakan
Posty: 28
Rejestracja: 15 sie 2011 12:53

Re: Mudlet - pytanie

Post autor: Drakan » 24 paź 2012 09:06

Szperając po sieci znalazłem coś takiego,
może komuś się przyda i przerobi to pod Arke. :D

http://forums.mudlet.org/viewtopic.php?f=6&t=1674

Awatar użytkownika
Liren
Posty: 10
Rejestracja: 18 mar 2013 12:38

Re: Mudlet - pytanie

Post autor: Liren » 20 mar 2013 11:26

Może ktoś powiedzieć co zrobić z mudletem z maperem żebym widziała mape Nuln? Jestem nowa i narazie udało mi się tylko zamontować skrypt do arkadii do niego, ale nie wiem co z maperem.

Augustin
Posty: 52
Rejestracja: 03 cze 2012 21:56

Re: Mudlet - pytanie

Post autor: Augustin » 02 kwie 2013 01:44

Co najmniej kilka osób poległo na tym zagadnieniu... Więc na dzien dzisiejszy Zmud/Cmud/TinTin.

Awatar użytkownika
Liren
Posty: 10
Rejestracja: 18 mar 2013 12:38

Re: Mudlet - pytanie

Post autor: Liren » 02 kwie 2013 14:01

Róża wiatrów jest zbyt kusząca, żeby tak łatwo zrezygnować z Mudlet'a. A może wie ktoś jak pokolorować. Konkretnie to chciałabym żeby mi wyróżniało to co ktoś do mnie mówi, bo np podczas walki, czy podróży jest tyle spamu, że trudno mi odnaleźć fragmenty rozmowy. Chyba, że któryś program oferuje maper i róże jednocześnie.

Haern
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 14:03

Re: Mudlet - pytanie

Post autor: Haern » 02 kwie 2013 16:31

Jeśli mówiąc "róża" masz na myśli wyświetlanie pseudo-graficzne lub graficzne wyjśc z lokacji na biezaco, to tak, taki skrypt jest do napisania w ZMUDzie/CMUDzie, które to również oferują mapper.

Augustin
Posty: 52
Rejestracja: 03 cze 2012 21:56

Re: Mudlet - pytanie

Post autor: Augustin » 02 kwie 2013 20:11

Roże to nawet ja mam. Z mapperem walczę..

ODPOWIEDZ