Paczka ze skryptami (v 1.0b) pod CMUDa v3

Forum techniczne Arkadii.
Erod
Posty: 2
Rejestracja: 06 mar 2013 09:27

Re: Paczka ze skryptami (v 1.0b) pod CMUDa v3

Post autor: Erod » 06 mar 2013 10:14

Zurwen pisze:Napiszcie mi jakie funkcjonalności chcecie mieć w tych skryptach to zobaczę co się da zrobić ;)
Chciałbym, aby skrypt zawierał następujące składniki :

kondycja wyświetlana w formacie

[7/7] [#######] JA ---> orka.
[7/7] 0 [#######] Barczysty wyszczerzony ork ALT-4 atakuj
[6/7] 1 [ ######] Prowadzacy druzyne CTRL-1 zaslon
[7/7] 2 [#######] Czlonek druzyny <---Umiesniony misio CTRL-2 zaslon
[6/7] A [ ######] Umiesniony bezwzgledny misio ALT-1 atakuj
[3/7] B [ ###] Umiesniony bezwzgledny wilk ALT-2 atakuj
[7/7] C [#######] Umiesniony bezwzgledny ork ALT-3 atakuj

CTRl-1 ma zasłaniać przed danym przeciwnikiem
ALT 1 - atakuj przeciwnika
ALT-SHift przelam obrone przeciwnika


czlonkowie druzyny to cyfry
przeciwnicy litery

kondycja przeciwników w innym kolorze

Kondycja członków drużyny chciałbym, aby była pod oddzielnymi zmiennymi, żeby można było potem umieścić ja na pasku.
Generalnie kondycja wszystkich ma pokazywać kto z kim walczy , kto kogo atakuje i dawać możliwość użycia CTRL,ALT itp

Pozdrawiam i dziekuje

Casharin
Posty: 8
Rejestracja: 30 sty 2013 22:34

Re: Paczka ze skryptami (v 1.0b) pod CMUDa v3

Post autor: Casharin » 07 mar 2013 10:53

I moze cos do ogarniania imion/opisow postaci.
Jakies kolorki moze dla znajomych/lubianych/wrogow.

Chodzenie za porowadzacym na mapie ew dla prowadzacego info o zgubieniu czlonka druzyny.
Ocena broni i zbroji.
I na deserek jakies proste statystyki/licznik zabic.

Dziekuje :)

PS: Dobrze by bylo jakby odmiany przeciwnikow dzialaly jak w poprzedniej wersji albo na podobnej zasadzie.

Awatar użytkownika
Merkava
Posty: 258
Rejestracja: 28 lis 2011 15:09

Re: Paczka ze skryptami (v 1.0b) pod CMUDa v3

Post autor: Merkava » 15 sie 2013 18:52

Upne temat bo jestem ciekaw tej paczki.
Czy ma budowę modułową i poszczególne elementy da się włączać /wyłączać bez wpływu na całość?
Czy można tam umieścić opcje by kondycja była nie w tekście muda, ale w osobnym floatującym oknie? (bardzo pomaga w trakcie dużych walk)

ODPOWIEDZ