Zmud pomoc

Forum techniczne Arkadii.
Awatar użytkownika
Talisa
Posty: 144
Rejestracja: 21 kwie 2015 23:40
Lokalizacja: Skellige IRL

Re: Zmud pomoc

Post autor: Talisa » 20 maja 2015 12:48

Albo miec porzadne mentale i liczyc po 50...
Everyone is fighting their own battle to be free from their past, to live in the present, and create a meaningful future for themselves. Don't judge, have a heart.

Awatar użytkownika
Egvene
Posty: 99
Rejestracja: 23 kwie 2015 18:41

Re: Zmud pomoc

Post autor: Egvene » 20 maja 2015 14:23

Można też po 100 wkładać do pojemnika. ;)

Daleylia
Posty: 47
Rejestracja: 10 lis 2014 10:33

Re: Zmud pomoc

Post autor: Daleylia » 02 cze 2015 19:26

A podpowiedziałby ktoś/podzielił sie skryptem na kalendarz do Impa? :)

Blondynka jeszcze sobie słabo ze zmudem radzi.... :oops:

Awatar użytkownika
Talisa
Posty: 144
Rejestracja: 21 kwie 2015 23:40
Lokalizacja: Skellige IRL

Re: Zmud pomoc

Post autor: Talisa » 03 cze 2015 09:39

To dosc proste.

Robisz zmienna typu database pt "kalendarz".
Wchodzisz tu: http://wikipedia.arkadia.rpg.pl/view/Kalendarz
W zmiennej wpisujesz w pierwszej kolumnie pore roku z arki, a w drugiej lato/zima/wiosna/jesien

Robisz trigger

#TRIGGER {(@kalendarz)} {#SUB {%1 [%db(@kalendarz, %1])}}

Pisane z pamieci, bo jestem w pracy, a i normalnie w Cmudzie pisze.
Everyone is fighting their own battle to be free from their past, to live in the present, and create a meaningful future for themselves. Don't judge, have a heart.

Awatar użytkownika
Egvene
Posty: 99
Rejestracja: 23 kwie 2015 18:41

Re: Zmud pomoc

Post autor: Egvene » 14 cze 2015 13:10

Uruchamiam zmuda i chcę włączyć ustawienia (jakiekolwiek) i nic. Wczoraj działało. Nie uruchamia mi się na pewno "pod" okienkiem zmuda. Ktoś coś?

Edit:
Odinstaluj - zainstaluj ponownie, jak zwykle niezawodne. Polecam ;)

Awatar użytkownika
Dahed
Posty: 32
Rejestracja: 17 lip 2014 10:53
Lokalizacja: Nuln

Re: Zmud pomoc

Post autor: Dahed » 24 cze 2015 09:43

Bianik pisze:Mapper w trybie mapowania nie chce dodawać lokacji (np. podczas chodzenia). Dodam, że jeszcze niedawno wszystko chodziło mi dobrze i bez większych problemów.
Gdzie coś popsułem? Ktoś może mnie naprowadzić? Jakieś pomysły?
Od niedawna mam ten sam problem, więc dołączam się do pytania.

Awatar użytkownika
Talisa
Posty: 144
Rejestracja: 21 kwie 2015 23:40
Lokalizacja: Skellige IRL

Re: Zmud pomoc

Post autor: Talisa » 24 cze 2015 23:56

1. Rekonfiguracja.
2. Dirsy mogly sie zrabac.

Mapper nawet w CMUDzie jest nie do zgrania z Arka... przestalem w ogole probowac go okielznac.

Ale jesli directions sa skofigurowane poprawnie to mapper powinien zawsze dzialac z wylaczonym lapaniem czegokolwiek: NAME, EXITs i costam.
Everyone is fighting their own battle to be free from their past, to live in the present, and create a meaningful future for themselves. Don't judge, have a heart.

Haern
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 14:03

Re: Zmud pomoc

Post autor: Haern » 25 cze 2015 07:46

Pod warunkiem, że dostanie jakikolwiek komunikat zwrotny. w kliencie offline cmud nie robił mapy, musiałem się zalogować, usiąść w karczmie i wtedy klepać kierunki - komunikatem zwrotnym byla linijka o niemożności udania się tam gdy siedzę;. A reszta tak jak pisze Talisa, reconfigure (online! Na istniejącym kierunku!) i sprawdzenie dirow.

Awatar użytkownika
Talisa
Posty: 144
Rejestracja: 21 kwie 2015 23:40
Lokalizacja: Skellige IRL

Re: Zmud pomoc

Post autor: Talisa » 26 cze 2015 03:21

Dziwne, bo ja ostatnio, z ustawieniami na 0 lapania, zrobilem jeden lasek offline wedle Wakahiko.
Everyone is fighting their own battle to be free from their past, to live in the present, and create a meaningful future for themselves. Don't judge, have a heart.

Haern
Posty: 756
Rejestracja: 13 lut 2009 14:03

Re: Zmud pomoc

Post autor: Haern » 26 cze 2015 07:22

Możliwe zatem, że pamięć mnie myli i w zmudzie nie było tego problemu. Albo znów kwestia magicznych ustawień magicznego mappera.

ODPOWIEDZ